Hjælp til fremtiden - Fremtidsfuldmagt

Med en fremtidsfuldmagt har du mulighed for selv at bestemme, hvem der i fremtiden skal handle på dine vegne, hvis du selv mister evnen til at tage dig af dine personlige og økonomiske forhold. Det er der stor tryghed – både for dig og dine pårørende.

Jeg kan bistå dig med rådgivning og udarbejdelse af en fremtidsfuldmagt, så du er sikker på, at du får en værdig fremtid.

Ring eller skriv til mig, så guider jeg dig og dine pårørende trygt gennem processen.

+45 5370 9019

mette@advokatmettekrog.dk

Hovedgaden 56F, 4140 Borup

Brug min kontaktformular

En fremtidsfuldmagt

Med en fremtidsfuldmagt giver du en eller flere af dine pårørende ret til at varetage dine interesserer, hvis du ikke længere selv er i stand til det. 

En fremtidsfuldmagt er et privat og selvvalgt alternativ til værgemål.

Det træder således alene i kraft, hvis du bliver mentalt svækket, ved alvorlig sygdom eller invaliderende ulykker.

Hvem kan give en fremtidsfuldmagt?

Alle har mulighed for at oprette en fremtidsfuldmagt, hvis de er fyldt 18 år og er i stand til at handle fornuftsmæssigt. Det betyder, at dig, der giver fuldmagten skal være i stand til at forstå konsekvenserne af det. Man kan f.eks. ikke oprette en fremtidsfuldmagt, hvis man er under værgemål.

Hvem kan være fremtidsfuldmægtig?

Du kan som udgangspunkt vælge enhver person som fremtidsfuldmægtig. Men når fuldmagten træder i kraft, må vedkommende dog ikke være under 18 år, under værgemål eller selv have oprettet en fremtidsfuldmagt, som er sat i kraft.

Du kan vælge at have én eller flere fremtidsfuldmægtige – og du kan vælge en eller flere såkaldt subsidiære fuldmægtige, som først træder til, hvis de ”primære” må træde tilbage. 

Før du udpeger en fremtidsfuldmægtig, bør du snakke med vedkommende. På den måde kan du sikre dig, at han/hun har både evnen og viljen til at varetage opgaven.

Rent praktisk

Efter at vi har fået udarbejdet den rette fremtidsfuldmagt for dig, skal du skrive den under digitalt og registrere den i fremtidsfuldmagtsregistret. Herefter skal du vedkende dig fuldmagten personligt foran en notar.

Hvis du ikke modtager digital post, kan fuldmagten underskrives i Familieretshuset.

Jeg guider dig og dine pårørende gennem processen.

Kontakt mig for en uforpligtende snak
Close Bitnami banner
Bitnami