Skal du købe fast ejendom?

Det er en stor investering af købe fast ejendom og der kan være mange faldgruber. Hvis du ikke er opmærksom, risikerer du dyre og ubehagelige overraskelser, når du allerede har forpligtet dig. Sørg altid for at der er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, før du skriver under – så har du mulighed for at konsultere din egen uvildige og kompetente rådgiver, som ikke har anden opgave end at varetage dine interesser. Husk altid på, at ejendomsmægler er sælgers rådgiver.

En advokat har en unik forsikringsdækning, som kun advokater har adgang til grundet deres lange uddannelse og de skrappe krav til vores profession. Så uanset om du står for at købe et hus, en byggegrund, en ejerlejlighed, en seniorbolig, et sommerhus, en andelsbolig eller måske noget helt syvende, så kan jeg hjælpe dig med at komme i mål.

Ring, skriv eller kom forbi til en uforpligtende snak.

+45 5370 9019

mette@advokatmettekrog.dk

Hovedgaden 56F, 4140 Borup

Brug min kontaktformular

En stor investering med mange faldgruber

Når man køber et nyt hus, er det selvfølgelig i første omgang drømmene og forventningerne til det nye hus, der træder i forgrunden. Men det er utroligt vigtigt, at du allierer dig med en professionel rådgiver, der fanger alt det, som du ikke lige selv opdager.

Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver

Husk at ejendomsmægleren kun repræsenterer sælger og ikke er din rådgiver.

Det er fastsat ved lov, at ejendomsmægleren kun er sælgers repræsentant (Lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015). Det betyder, at du som køber ikke får uvildig rådgivning af ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren fremmeste rolle er at sælge huset, så sælger er glad – ikke at du som køber er tilfreds bagefter.

Det er altid vigtigt at huske på, at når du taler med sælger, mægler, bank og alle de andre aktører, så har de ikke nødvendigvis de samme interesser som dig.  De vil sælge huset, tjene penge, lave grobund for fremtidige forretninger eller andre ting. Derfor bør du altid have din egen rådgiver, som kun har én interesse: hjælpe dig bedst muligt.

Få en uvildig rådgiver med forsikring - brug en advokat

Når du vælger rådgiver, så husk ikke at blive for fokuseret på prisen. Alle vil selvfølgelig gerne spare penge, og det kan være meget fristende at vælge det billigste tilbud. Men du får selvfølgelig, hvad du betaler for.

Der er mange gode grunde til at erfarne boligadvokater med en lang uddannelse bag sig og en lovpligtig forsikringsdækning koster mere end tilfældige mennesker med slagtilbud på nettet. Derfor vælger langt de fleste at rådføre sig med en advokat, inden de køber deres nye bolig.
Og husk nu på, hvad dét er, som du gerne vil købe: tryghed. Og dét er du garanteret med en advokat. 

Jeg hjælper dig hele vejen

Du kan bruge mig igennem alle aspekter af din bolighandel. Dette kan blandt andet være:

Hjælp til en lang række af de forhold, som du skal være opmærksom på, når du søger en ny bolig. Formidle kontakt til byggesagkyndige, håndværkere mv., forsikring, finansiering, hjælpe dig med gennemgang af lokalplaner osv.

Hjælp med at få forhandlet den rette pris og de rette overdragelsesvilkår på plads, når du har fundet drømmekøbet, så de tager højde for dine personlige forhold, forhold fra den tekniske gennemgang, lokal området mv.

Men allervigtigst sørger jeg for, at alle  uoplyste forhold bliver håndteret inden handlen bliver gennemført.

Rent praktisk - få indføjet et advokatforbehold

Har du allerede fundet dit drømmekøb og ingen tid at spilde, så sørg for, at der i købsaftalen er indføjet et advokatforbehold inden du skriver under – og ring så til mig på: +45 5370 9019.

Vær opmærksom på, at et advokatforbehold ikke er standard. Der er derfor meget vigtigt at du oplyser til ejendomsmægleren, at du ønsker det indføjet. Hvis der ikke er indføjet et advokatforbehold i købsaftalen, vil jeg på det kraftigste fraråde dig at skrive under på købsaftalen. Et advokatforbehold sikrer nemlig, at handlen er betinget af, at jeg har læst aftalen igennem og sagt god for den. Når du har et advokat forbehold indføjet i købsaftalen, kan du fortryde handlen uden økonomiske omkostninger, hvis der er forhold, der ikke er i orden.

! hvis du fortryder en handel uden et advokatforbehold, kan du kun komme ud af handlen ved at bruge den lovbestemte fortrydelsesret. Det skal gøres skriftlig indenfor 6 hverdage og samtidigt skal du godtgøre sælger 1% af købesummen.

Et advokatforbehold kan formuleres i denne retning: ”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Evt. indsigelser skal være meddelt sælgers ejendomsmægler inden d. (dato) kl. (klokkeslæt)”.  Hvis vi to ikke har aftalt andet, så skal fristen sættes til mellem 4 og 6 hverdage.

Jeg vil så inden for tidsfristen gennemgå samtlige relevante dokumenter, herunder købsaftale, tingbogsattest, forureningsskema, kommunalt oplysningsskema, tilstandsrapport og eleftersynsrapport, ejendomsdatarapport, servitutter, eventuelle foreningsvedtægter, -referater og regnskaber mv. for at sikre at alle forhold i handlen, er tilstrækkelig oplyst og i orden. 

Efter min gennemlæsning vil jeg opstille en gennemgang af dokumenterne til dig, så vi kommer 360 grader rundt om din handel og får identificeret alle de forhold, som ikke lever op til enten dine eller mine forventninger.  

Vi kan tage denne dialog over email eller telefonisk, eventuelt virtuelt via Microsoft Teams eller Google Meet. Hvis du ønsker et personligt møde med mig, så kan dette også aftales. 

 

Kontakt mig for en uforpligtende snak
Close Bitnami banner
Bitnami