Skal du købe fast ejendom?

Jeg har mere end 15 års erfaring med køb af fast ejendom. Jeg får dig trygt i mål med dit boligkøb uden dyre og ubehagelige overraskelser.   

Kom forbi mit kontor, ring til mig på +45 5370 9019 eller skriv til mig på mette@advokatmettekrog.dk, så finder vi den bedste løsning for dig. 

En god bolighandel

Det er en stor investering af købe fast ejendom og der kan være mange faldgruber. Hvis du ikke er opmærksom, risikerer du dyre og ubehagelige overraskelser.  

Sørg altid for at der er et advokatforbehold i købsaftalen, før du skriver under, så har du mulighed for at konsultere din egen uvildige og kompetente rådgiver, som ikke har anden opgave end at varetage dine interesser. Husk altid på, at ejendomsmægler er sælgers rådgiver. 

En advokat har en unik forsikringsdækning, som kun advokater har adgang til grundet vores lange uddannelse og de skrappe krav til vores profession. Så uanset om du står for at købe et hus, et sommerhus, en byggegrund, en ejerlejlighed, andelsbolig eller måske noget helt sjette, så kan jeg hjælpe dig med at komme i mål. 

Ring, skriv eller kom forbi til en uforpligtende snak. 

En stor investering med mange faldgruber 

Når man køber et nyt hjem, er det selvfølgelig i første omgang drømmene og forventningerne til det nye hus, der træder i forgrunden. Men det er utroligt vigtigt, at du har en professionel rådgiver på din side, der fanger alt det, som du ikke lige selv opdager. 

Ejendomsmægleren er sælgers rådgiver 

Husk at ejendomsmægleren kun repræsenterer sælger og ikke er din rådgiver. 

Det er fastsat ved lov, at ejendomsmægleren kun er sælgers repræsentant (Lov om formidling af fast ejendom m.v., der trådte i kraft den 1. januar 2015). Som køber får du ikke uvildig rådgivning af ejendomsmægleren. Ejendomsmægleren fremmeste rolle er at sælge huset, så sælger er glad – ikke at du som køber er tilfreds bagefter. 

Det er altid vigtigt at huske på, at når du taler med sælger, mægler, bank og alle de andre aktører, så har de ikke nødvendigvis de samme interesser som dig.  De vil sælge huset, tjene penge, lave grobund for fremtidige forretninger eller andre ting. Derfor bør du altid have din egen rådgiver, som kun har én interesse: hjælpe dig bedst muligt. 

Få en uvildig rådgiver med forsikring – brug en advokat 

Når du vælger rådgiver, så bliv ikke for fokuseret på prisen. Det kan være meget fristende at vælge det billigste tilbud. Men du får selvfølgelig, hvad du betaler for. 

Der er mange gode grunde til at erfarne boligadvokater med en lang uddannelse bag sig og en lovpligtig forsikringsdækning koster mere end tilfældige mennesker med slagtilbud på nettet. Derfor vælger langt de fleste at rådføre sig med en advokat, inden de køber deres nye bolig. 

Og husk nu på, hvad dét er, som du gerne vil købe: tryghed. Og dét er du garanteret med en advokat. 

Jeg hjælper dig hele vejen 

Min vigtigste opgave er at sørge for, at alle uoplyste forhold bliver håndteret inden handlen bliver gennemført. Jeg tager dig i hånden fra start til slut.  

Jeg sørger for, at sælger leverer alle relevante dokumenter – og jeg gennemgår dem, så der ikke er overraskelser gemt i dem. Jeg finder de områder, hvor du skal være særlig opmærksom. Jeg håndterer dialogen med mægler – og sørger for at skøde og refusionsopgørelsen kommer på plads. 

Hvis du udover standardproduktet, ønsker yderligere hjælp. Kan jeg også formidle kontakt til byggesagkyndige, håndværkere, forsikring, finansiering mv.  – eller hjælpe dig med forhandling af pris og overdragelsesvilkår og meget mere.  

Rent praktisk – få indføjet et advokatforbehold 

Har du allerede fundet dit drømmekøb og har ingen tid at spilde, så sørg for, at der i købsaftalen er indføjet et advokatforbehold inden du skriver under. Du er altid velkommen til at give mit navn til mægler – også selvom vi ikke har snakket sammen forinden. 

Vær opmærksom på, at et advokatforbehold ikke nødvendigvis er standard. Der er derfor meget vigtigt at du oplyser til ejendomsmægleren, at du ønsker et advokatforbehold. Hvis der ikke er advokatforbehold i købsaftalen, vil jeg på det kraftigste fraråde dig at skrive under. Et advokatforbehold sikrer nemlig, at handlen er betinget af, at jeg har læst aftalen igennem og sagt god for den. Når du har et advokatforbehold, kan du fortryde handlen uden økonomiske omkostninger, hvis der er forhold, som vi har påpeget overfor sælger inden fristens udløb, der ikke er bragt i orden. 

Hvis du fortryder en handel uden et advokatforbehold, kan du kun komme ud af handlen ved at bruge den lovbestemte fortrydelsesret. Det skal gøres skriftlig indenfor 6 hverdage og samtidigt skal du godtgøre sælger 1% af købesummen. 

Et advokatforbehold kan formuleres i denne retning: ”Købers underskrift på denne købsaftale er betinget af, at købers advokat kan godkende købsaftalen i dens helhed. Evt. indsigelser skal være meddelt sælgers ejendomsmægler inden d. (dato) kl. (klokkeslæt)”.  Hvis vi to ikke har aftalt andet, så skal fristen sættes til mellem 4 og 6 hverdage. 

Jeg vil så inden for tidsfristen gennemgå samtlige relevante dokumenter, herunder købsaftale, tingbogsattest, forureningsskema, kommunalt oplysningsskema, tilstandsrapport og el-eftersynsrapport, ejendomsdatarapport, servitutter, eventuelle foreningsvedtægter, -referater og regnskaber mv. for at sikre at alle forhold i handlen, er tilstrækkelig oplyst og i orden.  

Efter min gennemlæsning vil jeg opstille en gennemgang af dokumenterne til dig, så vi kommer 360 grader rundt om din handel og får identificeret alle de forhold, som ikke lever op til enten dine eller mine forventninger.   

Vi kan tage denne dialog over e-mail eller telefonisk, eventuelt virtuelt via Microsoft Teams. Hvis du ønsker et personligt møde med mig, så finder vi ud af det. 

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Dit navn

Det siger mine klienter om mig:

– I forbindelse med køb af lejlighed valgte vi at bruge Mette Krog som advokat, og det har vi været meget tilfredse med. Mette har sørget for alle detaljer og papirer samtidig med, at hun har overholdt alle aftaler og deadlines, samt holdt os godt informeret undervejs.

Carsten Hansen

København

– Valgte Mette Krog uden nogen form for kendskab til hende før, og det må jeg sige har været én af det bedste beslutninger, jeg nogensinde har taget. 

Hun er virkelig dygtig til at sætte tingene i perspektiv, dybt professionel – skarp og meget empatisk. 

Jeg kunne forsætte med superlativerne og stjernerne men vil slutte med et STORT TAK.

Hanne Pedersen

Borup

– Vi var førstegangskøbere og vidste derfor intet om noget. 

Det var intet problem. Mette forklarede det hele og stod klar til spørgsmål; både spontant på kontoret og via mail. Gennemgang af tilstandsrapporten var meget detaljeret. Alt blev kommenteret og givet råd til. Nu er vi flyttet langt væk, men skulle vi flytte hus igen, vil jeg uden tvivl række ud til Mette igen.

Til sidst skal det nævnes, at det var en god samlet pris, ingen skjulte gebyrer. Bare betal en gang og få det hele. 
 
Tusind tak for hjælpen Mette!

Michael og Channe

Bornholm

Om mig

Advokat Mette Krog ApS er mit eget lokale advokatkontor beliggende i Borup, Midtsjælland – lige midt mellem Roskilde, Køge og Ringsted.  

Jeg lægger stor vægt på en juridisk rådgivning med kvalitet samt en personlig og rar atmosfære, hvor du som klient er den centrale person. Jeg håndterer selv din sag fra start til slut. Du overlades ikke til assistenter, fuldmægtige eller andre.  

Mit afsæt er altid at finde løsninger, der gør en reel forskel for dig. Vores møder kan foregå på mit kontor, virtuelt/telefonisk eller hjemme hos dig – det er helt op til dig.  

Jeg har arbejdet som advokat siden 2006 og har haft mit eget advokatkontor siden oktober 2020. Inden jeg blev selvstændig, har jeg arbejdet på advokatkontor i København – og i en årrække været ’in house’ advokat med ejendomsinvesteringer, ejendomsudvikling og byggeri.   

Jeg yder landsdækkende rådgivning.  

Jeg er medlem af

Jeg er medlem af Danske Advokater, der er advokaternes brancheforening. Danske Advokater arbejder for at udvikle og styrke de enkelte advokater og branchen som helhed.

Som advokat er jeg medlem af Advokatsamfundet. Advokatsamfundet fører tilsyn med alle advokater i Danmark og værner om advokaternes integritet og uafhængighed. De er din garant for ordentlig rådgivning. 

Jeg er medlem af Danske Ejendomsadvokater. Danske Ejendomsadvokater er specialistforeningen for advokater, der yder rådgivning, hvor omdrejningspunktet er fast ejendom. 

Jeg er medlem af EjendomDanmark. EjendomDanmark er en brancheorganisation for professionelle i ejendomsbranchen